Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
15 Temmuz Kalkışması, El Ele Verilerek Atlatıldı

Ülkemiz 15 Temmuz 2016 gecesi ve sonrasında Cumhuriyet tarihimizin en şanssız günlerini yaşamıştır. Üzerinde Silahlı Kuvvetlerimizin üniformaları bulunan, çete mensupları, bu ülkenin insanlarının verdiği vergilerle alınan tankı, tüfeği, uçağı hedef gözetmeksizin, vatandaşlarımıza yönelterek, can aldılar, kan döktüler. Bu terör örgütünün darbe girişiminde, ne yazık ki, 249 vatandaşımız şehit olurken, iki binin üzerinde vatandaşımız da yaralanmıştır.
 
Türkiye bu zor günleri, el ele vererek aşmayı, açılan yaraları sarmayı çok kısa süre içinde tamamlamıştır. Çünkü; vatandaşlarımız nezdin-de itibar görmeyen bu kalkışmaya ilk büyük tepkiyi iş dünyası vermiştir.
 
Biz de; Ankara Ticaret Borsası olarak, kalkışmanın sabahında, tüm müdürlüklerimizle ve temsilciliklerimizle, Et Borsası, Ahiboz Hububat Borsası ve Hizmet Binasındaki tüm birim-
lerimiz ile hizmet vermeye başlayan ATB, bu çabasıyla darbe destekçilerinin karşısına dikilmiş, üst kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'yle tam bir uyum içinde çalışmalarını sürdürmüştür.
 
Elbette ki; aradan geçen bir yıl içinde Türk Hür Teşebbüs Camiasının en üst yasal kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin mükemmel zamanlamasıyla, tüccarımıza, sanayicimize, turizmcimize, ihracatçımıza, esnafımıza ve sanatkarımıza birkaç gün içinde verilen teşvik ve desteklerle çok sıkıntılı süreç yara alınmadan atlatılmıştır.
Bu alçakça girişim bize şunu göstermiştir;
- Türkiye Cumhuriyeti tüm kurum ve kuruluşlarıyla, böylesine hain saldırılar karşısında tek ses ve tek yürükle karşı çıkma refleksini göstermiştir.
- Türkiye Cumhuriyeti'ni meydana getiren toplumun tüm kesimleri bu hainliğe anında tepki vermiş ve bu canilerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır.
- Türkiye Cumhuriyeti, Meclisiyle, Siyasi Partileriyle, güvenlik güçleriyle, demokrasiye sahip çıkmış, Anayasa'sından aldığı güçle hainlerin tepesine çelik bir yumruk indirmiştir.
- Son olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik gücünü oluşturan özel sektörü, tüccarıyla, sanayicisiyle, esnafıyla ve sanatkarıyla ülkesine sonuna kadar sahip çıkmıştır.
Böylesine kanlı bir kalkışmayı planlayan ve uygulamaya koyanları hedefleri elbette ki, çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaktı. Ama, başta sağ duyulu vatandaşlarımız olmak üzere, siyasi partileriyle, iş dünyasıyla ve ülkesini seven güvenlik güçlerinin el ele vermesiyle bu hayalleri boşa çıktı.
Tehlike henüz geçmiş değildir. Çünkü aradan geçen süre içinde çete artıkları yapılan operasyonlarla tek tek ele geçirilmektedir. Ülkemizin tüm yönetim kadrolarına sızarak, hain hedeflerine ulaşmak isteyenlerin bir kısmı bu kaçınılamaz sonuç karşısında, çareyi kaçmakta bulmuşlardır.
O günlerden bu güne geldiğimizde, bu çete kalıntılarını temizlemek üzere, yürütülen mücadele aralıksız ve soluksuz bir şekilde sürdürülmektedir. On binlerce çete mensubu yakalanarak tutuklanmıştır. Elbette ki, yapılan çalışmaların sonuna gelinmemiştir. Mücadele ilk günkü karar ve azimle devam etmelidir.
 
Başlayan yargı sürecinde, suçluların ifadelerine yansıyan sözlerine bakıldığında Türkiye'nin ne kadar büyük bir tehlikenin eşiğinde döndüğünü çok daha iyi anlıyoruz. Bizleri bu büyük tehlikenin eşiğinde kurtaran ve canilerin kurşunları altında can veren 249 şehidimize Yüce Allah'tan rahmet, tedavileri devam eden gazilerimize acil şifalar ve O kanlı gecede canilere gövdelerini siper eden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.
 

Yayın Tarihi : 25.07.2017 / Okunma Sayısı : 571
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr