Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Çiftçi borcu ertelemesine dikkat!

Kuraklıktan etkilenen çiftçilerin borçlarının bir yıl ertelenmesi için son başvuru tarihi 31 Aralık 2016. Başvurular tarım müdürlüklerine yapılacak.

 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kuraklıktan etkilenen çiftçileri uyararak borç yapılandırılmasında artık sona gelindiğine dikkat çekti. Bakanlık, borç yapılandırması isteyen çiftçilerin tarım müdürlüklerine başvuru yapmalarını istedi. 
 
Bakanlık, yapılan düzenleme ile kuraklık sıkıntısı yaşamış çiftçilerin borçlarının bir yıl ertelendiğini belirtti. Müracatların devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, erteleme isteyen çiftçinin önce tesbitinin yapılacağına ve sonra da tarım kredi kooperatifleri ve ziraat bankasına olan bütün borçlarının erteleneceğine dikkat çekildi.
 
Borç ertelenmesinden faydalanacak çiftçilerin çiftçi kayıt sistemine dahil olması ön şart olarak aranıyor. ÇKS'ye kayıt olmayan çiftçilerin borç ertelenmesi yapılmıyor. Borç ertelenmeden veya diğer desteklerden yararlanmak isteyen çiftçilerin 31 Aralık 2016 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor.
 
 
 
 
Haber Kaynağı : Hayvancılık Akademisi

Yayın Tarihi : 07.12.2016 / Okunma Sayısı : 2,563
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr