Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Ankara Ticaret Borsası, 7. YÖREX Fuarı’na geniş bir katılımla iştirak edecek  

 Ankara Ticaret Borsası (ATB), bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) geniş bir katılımla iştirak edecek. ATB bu amaçla, Ankara’nın yöresel ürünlerinin sergileneceği, bir stand oluşturdu.
 
BAŞKENT, ÜRÜNLERİYLE YÖREX'TE
 
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB'nin desteğiyle bu yıl 7'incisi 26-30 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya EXPO Center'da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'nın Ankara’daki ilçe oda ve borsaları ATB’nin standında fuara iştirak edecek.
 
YÖREX TANITIM İÇİN İYİ BİR FIRSAT
 
Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz,  Antalya Ticaret Borsası'nın Yöresel Ürünler Fuarı'yla yerel değerlere sahip çıktığını belirterek, "İlki 2010 yılında düzenlenen YÖREX başarılı bir şekilde büyüyerek yoluna devam ediyor. Bu yıl yedincisi açılacak olan fuarda biz de ATB olarak yerimizi alacağız” dedi.

Anadolu'nun çok sayıda yöresel ürüne sahip olduğunu belirten Faik Yavuz, "Biz bunları ortaya çıkarıp dünyaya tanıtmak zorundayız. ABD, İtalya'da bunun örnekleri var. Siz ürünlerinizi tanıtmazsanız insanlar gelip sizin ürününüzü bulup çıkarmaz. Ne yapmak lazım, bunları tanıtacak zeminleri hazırlamamız gerekiyor. Böyle bir zemini de Türkiye'de ilk kez Antalya Ticaret Borsası yaptığını ifade etti.
 
AB VE ORTADOĞU PAZARINA GİRİLMELİ
 
Türkiye'nin bazı yöresel değerlerinin AB pazarında yerini aldığını, damak tadı yakın olan Orta Doğu ülkelerinin de yöresel ürünler için iyi bir pazar olabileceğini vurgulayan ATB Başkanı Faik Yavuz, "Yöresel değerlerimizle bu pazarlara girebiliriz. Böyle içerikli bir fuar mutlaka uluslararası olmalı" dedi.
 
Ankara Ticaret Borsası'nın ürünleriyle her yıl YÖREX'te yerini aldığını belirten Faik Yavuz, "İlimizdeki oda ve borsalar, küçük üreticiler fuar standımızda yerini alıyor, ürünlerini tanıtıyor. Özellikle küçük üreticileri fuara katılım konusunda teşvik ediyoruz. Bu yıl da iyi bir katılımla Ankara'yı YÖREX'te temsil edeceğiz" diye konuştu. Yavuz, coğrafi işaretli Kalecik Karası üzümü, coğrafi işaretli Çubuk turşusu, Beypazarı kurusu, Beypazarı gümüş işlemeleri, Şereflikoçhisar Tuzu, SPA ürünleri ve güzellik ürünleri ile YÖREX'te Ankara Ticaret Borsası olarak yer alacağız  dedi.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 24.10.2016 / Okunma Sayısı : 2,191
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr