Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Hububat Alımları,10 Temmuz 2017 Pazartesi Günü Ahiboz Tesislerimizde Başlayacak

Sayın Üyemiz,
 
2017 yılı hububat alımlarına Ankara Ticaret Borsası’nın (ATB) Ahiboz  Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Lisanslı Depoculuk Tesisleri’nde 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü başlanıyor. ATB’nin 30 bin tonluk çelik silolarının yanı sıra ATB Üyeleri tarafından yapımı tamamlan 86 adet yatay depoda da alımların yapılacağı Ahiboz tesislerinde bu yıl işlem rekorun kırılacağı belirtiliyor. 
 
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), alımlarını bu yıl Ahiboz'da bulunan lisanslı depolar üzerinden yapacak. Üreticiler, ürünlerini bu lisanslı depolara bırakmak suretiyle alacakları elektronik ürün senetlerini, açıklanan fiyatlar üzerinden 2017-2018 yılında da  TMO'ya satabilecekler. Ürünler, bu yıl da fiziksel analizlerin yanında kimyasal analiz değerlerine göre fiyatlandırılacak ve kalitesine göre sınıflandırılarak depolanacak.
 
10 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan 2017 yılı hububat alımları çiftçilerimizin isteklerine göre ürünlerini satış salonunda doğrudan satabileceği veya lisanslı depoda muhafaza ederek ürünlerini “elektronik ürün senedine” dönüştürülebileceği bir sistemde çalışmaktadır. Gün içinde doğrudan satış işlemlerinin seanslar halinde sürekli tekrarlanacağı ve her gün elektronik ürün senetlerinin alınıp satıldığı ayrı bir seans düzenleneceği hususu üyelerimize duyurulur.
 
Ayrıca, TMO geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu sezonda alımlara katılacaktır.
 
Son yıllarda tarım sektörü ve finansal piyasalarının entegre olduğu elektronik ürün senetleri ile Üyelerimizi ve tüm Türkiye’de ki tüccarlarımızı lisanslı depolarla buluşturarak, küresel ticaretin önemli bir enstrümanını yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz
 

Bilindiği gibi, ATB'nin Şereflikoçhisar temsilciliğinde ise 26 Haziran 2017 tarihinden itibaren hububat alımları başladı ve sezon yoğunluğu devam etmektedir. 
 
 
Saygılarımızla,
 
 

Yayın Tarihi : 03.07.2017 / Okunma Sayısı : 1,997
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr