Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı YAVUZ, Meclis Üyeleri ile Bakan Eşref FAKIBABA'yı ziyaret etti

 ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik YAVUZ ve ATB Meclis Üyeleri, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA'yı makamında ziyaret ettiler.  

09.09.2017 / Ankara

 

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz Başkanlığında, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret etti. 
 
Ziyarette ATB’nin faaliyetleri hakkında geniş açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz, “ATB olarak tüm alt yapı yatırımlarımızı tamamlayarak çağdaş anlamda borsacılık yapan bir kuruluş haline geldik” dedi. 
ATB yönetimine seçildikleri ilk günden itibaren 7 büyük projeyi gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladıklarını belirten Yavuz, özetle şunları söyledi:
 
“ Borsamız, ülkemizin ilk canlı hayvan borsasını kurmuştur. Ruhsat numaramız birdir. Daha sonra aynı yerde AB standartlarında bir kombina yaptık. Ankara’nın ve çevre illerimizin tüm kesimlerini gerçekleştirecek alt yapıya sahiptir. Daha sonra üyelerimiz için ATB İş Merkezini gerçekleştirdik. Çalışmalarımızın ikinci etabını ise ATB Et Borsası, ATB Ahiboz Lisansı Depoları ve Satış salonu ile sürdürdük. En son olarak da hizmet binamızı gerçekleştirdik.
 
ATB, ülkemizde et fiyatlarının referans alındığı önemli bir fonksiyonu ifa etmektedir. Ahiboz tesislerimizde ise, tamamen bilgisayar sistemiyle donatılmış bir depolama silolarıyla satış salonu inşa ettik. İki sezondur Elektronik Ürün Senedi ile çağdaş borsacılık yapmaktayız. Üyelerimiz tarafından gerçekleştirilen yatay depolarla birlikte bu bölgede 250 bin tonluk bir depolama alanı oluşturduk. Artık, üreticimiz de tüccarımızda bürolarından alım-satım yapabilmektedir. 
 
Et Borsamız da AB standartlarında tamamen hijyenik koşulların uygulandığı satış salonu ve soğuk hava depolarıyla önemli bir ihtiyaca cevap vermektedir.”
 
Konuşmasında, ATB’nin alt yapı yatırımlarını gerçekleştirirken, üniversitelerimizle de iş birliği yaparak iki büyük Hayvancılık Kongresi gerçekleştirdiğine işaret eden Yavuz, “bu kongrelerimizde üniversitelerimizi, bürokratları ve taraf olan kuruluşları bir araya getirerek önemli kararların alındığı bir platform şeklinde yapılmaktadır. Dileğimiz bu çalışmalarımızın sürdürülebilmesi için sizlerin desteğinin sürmesidir” şeklinde konuştu.
 
Bakan Fakıbaba’nın sözleri
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’ da yaptığı konuşmada, ATB’nin çalışmalarından etkilendiğini belirterek, “Tüm gücümüzle sizlerin yanında olacağız. Bunun için, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.
 
ATB’nin alt yapı çalışmaları ile ülkemiz borsacılığına örnek teşkil ettiğini belirten Bakan Fakıbaba, “diğer borsalarımızda sizlerin çalışmasını izlemeli ve çağdaş borsacılık için gerekli alt yapı yatırımlarını zaman geçirmeden tamlamalıdır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“En kısa zamanda borsanızı ziyaret ederek, tesislerinizi yerinde görmek isterim. Bunun için geniş bir zaman ayırarak sizlerle birlikte olacağım. Ayrıca, gerçekleştirmiş olduğunuz Hayvancılık Kongrelerinin üçüncüsünü en kısa zamanda yapalım. Biz bakanlık olarak her türlü desteği sağlarız. Sorun önemlidir ve bu sorunun çözümü için bilim çevrelerini, konuya taraf olan kurum ve kuruluşları bir araya getirerek yeni bir çalışmanın zaman geçirilmeden yapılmasında büyük yarar vardır.”
Bakan Fakıbaba, ATB ile Şanlıurfa Ticaret Borası’nın kardeş borsa olmasından dolayı ayrıca büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın özellikle lisanslı depoculuk konusunda, ATB’nin tecrübelerinden yararlanmasında büyük yarar vardır” dedi. 
 
Ziyarete kimler katıldı ?
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz Başkanlığında gerçekleştirilen ziyarete, ATB Meclis Başkan Yardımcısı Hayri Gülten, Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Coşgun, Abdülhüda Kılıç ve Celal Yıldırım, Meclis Üyeleri Ahmet Atalay, Fetullah Şevgin, Bilal Lök, Hasan Ersan, Yahya Şahin, Lütfü Morkoç, Adem Uyanık, Cevat Şenbaba ile ATB Genel Sekreteri Eyüp Ş. Ömeroğlu katıldı.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 09.09.2017 / Okunma Sayısı : 2,161
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr