Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
YÖREX'te ATB Standına yoğun ziyaretçi akını

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından, TOBB’un desteğiyle ANFAŞ Antalya Fuar Merkezinde düzenlenen 8. Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) açılışı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.​

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından ziyaret edilen Ankara Ticaret Borsası (ATB) Standına yoğun ziyaretçi akını yaşanıyor. Ankara’daki ilçe oda ve borsalarının ürünlerinin sergilendiği ATB Standı geçtiğimiz yıl da büyük bir ilgi görmüştü.

“Sizin oranın nesi meşhur” sloganıyla coğrafi ürünlerin sergilendiği YÖREX’e bu yıl 70 ilden 120 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı olmak üzere 400’ün üzerinde kurum ve kuruluş ürünlerini sergiliyor.

200 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen YÖREX’in önümüzdeki yıllarda uluslararası nitelik kazanması için Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklendiği belirtiliyor. 

ATB Başkanı Faik Yavuz, Ankara’nın yöresel ürünlerinin sergilendiği ATB Standının bu yılda yoğun bir ilgi gördüğüne dikkat çekerek, Anadolu'nun çok sayıda yöresel ürüne sahip olduğunu ifade etti.

ATB Başkanı Yavuz, "Biz coğrafi ürünlerimizi ortaya çıkarıp dünyaya tanıtmak zorundayız. Dünyada bunun örnekleri var. Siz ürünlerinizi tanıtmazsanız insanlar gelip sizin ürününüzü bulup çıkarmaz. Ne yapmak lazım, bunları tanıtacak zeminleri hazırlamamız gerekiyor. Böyle bir zemini de YÖREX sağlamaktadır. Fuarın uluslararası nitelik kazanması girişimlerini de yerinde ve olumlu buluyorum” dedi.

 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 13.09.2017 / Okunma Sayısı : 1,890
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr