Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Lisanslı depo ücret tarifesi, ÜFE ve TÜFE’ye göre güncellenecek

29.06.2022 / Ankara

Lisanslı depo ücret tarifesinin her yıl tüketici fiyat endeksi ile üretici fiyat endeksinin ortalaması oranında güncellenmesine yönelik düzenleme yapılırken, Ticaret Bakanlığı da bu oranı yarısına kadar azaltmaya yetkili olacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, lisanslı depo ücret tarifesinin her yıl tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile üretici fiyat endeksinin (ÜFE) ortalaması oranında güncellenmesi sağlandı. Bakanlığa, bu oranı yarısına kadar azaltma yetkisi verildi.

Lisanslı depo fire tarifesi, tüm lisanslı depo işletmelerince yeknesak olarak uygulanmak üzere, Bakanlıkça belirlenecek. Tarifeyle belirlenecek fire, ürünün satışı esnasında satış bedeli üzerinden veya teslimi sırasında ürün miktarı üzerinden kesilecek.

Lisanslı depo işletmelerinin "Lisanslı Depoculuk Tazmin Fonu"na vermesi gereken teminatlara ilişkin olarak Bakanlıkça teminat tarifesi belirlenecek ve teminatlar bu tarife üzerinden hesaplanacak.

Öte yandan, hububat, baklagiller, yağlı tohumlar, fındık, pamuk, zeytin, kuru kayısı ve Antep fıstığı gibi dayanıklı tarım ürünlerinin analiz edilerek modern depolarda depolandığı lisanslı depoculuk sisteminde, lisanslı depo sayısı 158'e ve lisanslı depo kapasitesi 8,3 milyon tona ulaştı.

İlgili Yönetmelik için tıklayın

Kaynak: Dünya Gazetesi, Resmi Gazete


Yayın Tarihi : 29.06.2022 / Okunma Sayısı : 383
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr