Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz Tosya TSO`nun yeni hizmet binası açılışına katıldı

17.05.2022 / Kastamonu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberlerindeki TOBB heyeti, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’nın açılışına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, Tosya TSO binasının 2017 yılında atılan temel atma töreninde de birlikte olduklarını söyledi.

Açılış töreninde de birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Tosya deyince, eskiden pirinç gelirdi akla, şimdi kapı geliyor. Allah size müthiş bir coğrafya vermiş. Allah’ın büyük bir nimeti bu coğrafya. Gelirken de yine yaşayarak gördük ki, yatıp kalkıp Allah'a şükretmelisiniz. Bugün Türkiye'de marka olmuş bir şehir Tosya, özellikle kapıda. Kapı deyince hemen akla Tosya geliyor. Burada sanatkar kardeşlerimiz çok fazla. Allah hepsinden razı olsun ülkemize verdikleri hizmetlerden dolayı." dedi.

Ahşap ile plastiği mukayese edebilmenin mümkün olmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Bir ara plastik ahşabın önüne geçiyordu ama bugün artık görüldü ki, her şey doğala dönüyor. Burada Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi kardeşime teşekkür etmek istiyorum. Bana her geldiğinde, Çin'den kapının gelmesinin engellenmesini istedi. Girişimlerimiz sonucu, Allah razı olsun Bakanımızdan, Çin'den kapı ithalatı durdu. İşte bazen aklımıza geliyor ya ticaret ve sanayi odası ne iş yapar, işte bugün atölye ve fabrikalarımızın çalışmasını sağlayan ticaret ve sanayi odamız oldu. 20 Mart 2020’de başlayan pandemi sürecinde biz 365 oda ve borsa olarak kendi aramızda yönetim kurulu üyelerimizle bağlantılı olarak, Whatsapp hatları kurduk. Günlük sizlerin ne şikayeti varsa, anında o bana ulaşıyordu. Akşam saat 10'a kadar bunları topluyoruz. Ondan sonra da gece yarılarına kadar bakanlar ile sizlerin bize ilettiği sorunların çözümü için bizzat konuştuk. Onlarda sağ olsunlar yüzde 99'unun sahadan gelen taleplerin çözümü için her türlü desteği verdiler. Yeni hizmet binamızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim."

Hisarcıklıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Tosya'ya da bir okul kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Törenin ardından basına konuşan Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2023 yılının ilk üç ayında otomobilin banttan inerek trafiğe çıkacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Allah nasip ederse 29 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımızın elleri ile fabrikanın açılışını gerçekleştireceğiz. 2023’ün ilk üç ayında inşallah banttan inerek trafiğe çıkmış olur" dedi.

 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 17.05.2022 / Okunma Sayısı : 336
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr