Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
2020 Yılının son Meclis Toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı

30.12.2020 / Ankara

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Aralık Ayı Meclis Toplantısı, ATB Meclis Başkanı İbrahim Öztürk başkanlığında, video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. 

ATB Meclis Başkanı Öztürk, yaptığı açılış konuşmasında, 2020 yılında koronavirüsten etkilenen herkese geçmiş olsun diyerek, hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Öztürk, yeni yılın herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini istedi.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz da yaptığı konuşmaya, pandemi döneminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara başsağlığı dileyerek başladı.

ATB Başkanı Yavuz, 2020 yılının çok zorlu bir yıl olduğunu belirterek, “Elâzığ depremiyle yıla başladık, üstüne İdlib şehitlerimiz, Van’da yaşadığımız çığ, Doğu Akdeniz’de petrol arama krizi, Azerbaycan’daki savaş, Libya meselesi ve tüm bunların yanında bütün dünyayı adeta sosyal ve ekonomik olarak esir alan pandemi süreci. Neyse ki 2020 bitiyor. Sorunlarımızın da onunla birlikte bitmesini dileriz. 

Peki bizi 2021’de neler bekliyor. Biraz bundan bahsedelim. Biz yine bu senenin ilk 6 ayı aşıyı ve aşının etkilerini konuşacağız gibi görünüyor. Aşının başarısı bize 2021 yılının geri kalanını nasıl bitireceğimizi gösterecek. Umuyorum her şey çok daha güzel olur” dedi.

ATB Başkanı Yavuz, ekonomide kıpırdanmaların umut vaat ettiğini belirterek, “geçtiğimiz ay Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan ile Merkez Bankası Başkanı Sayın Naci Ağbal yeni görevlerine başladılar. Ekonomimiz üzerinde esen bu yeni hava ve çeşitli alanlarda başlatılmak istenilen reform hareketleri piyasalarda olumlu algılandı. Yapılan bu atamalar, 2021 yılına girmek üzere olduğumuz bu günlerde gerek iş dünyasına gerekse piyasalara taze kan oldu. Bununla beraber Döviz kuru daha makul seviyelere geldi, borsada işlem gören şirketlerimizin değeri arttı, CDS rakamlarımız 300 civarına kadar çekildi” şeklinde konuştu. 

ATB Başkanı Yavuz, ekonominin düzelmesi için en önemli olgunun güven olduğunu kaydetti. Yavuz, “1 sene içerisinde 182 milyar dolar yabancıya borç ödeyeceğiz. Bu para yurdumuzda mevcut. Yerli yatırımcının mevduat hesaplarında 234 milyar dolar para var. Maalesef yatırımcımız parasını dövizde değerlendirmeye devam ediyor. Ne zaman güven duygusu oluşursa, insanlar bu parasını Türk Lirasına çevirmeye başlarsa gerekli güven duygusu oluşmaya başlamış demektir.

Bütçe dengesinin oluşmasında ise büyük rol oynayan turizm ve müteahhitlik gelirlerimiz bu sene çok fazla olmadı. Bu sebepten sadece bizim değil tüm dünyanın gelir gider dengesi şaştı. Şu aşamada sanayi ve imalat konusunda 2019 yılı sonlarındaki rakamımızı yakalamış durumdayız. Ancak hizmet sektörü hala sıkıntıda bir müddet de sıkıntı devam edecek gibi görünüyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, ATB’nin 2020 yılında gerçekleştirdiği faaliyetleri, 2021 yılının çalışma programı ve bütçesi, ATB Genel Sekreteri Eyüp Şenol Ömeroğlu ile ATB birim amirleri tarafından sunularak, üyelerden gelen sorular cevaplandı.
 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 30.12.2020 / Okunma Sayısı : 637
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr