Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
IPARD II 10. Başvuru Çağrısı video konferans ile gerçekleştirildi

21.01.2021 / Ankara

IPARD II 10. Başvuru Çağrısı Tanıtım Toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz Başkanlığında gerçekleştirildi.

Video konferans yöntemiyle yapılan toplantının açılışında konuşan ATB Başkanı Yavuz, 125 milyon Avro bütçeyle 10. Çağrı Programı başlatan ve ülkemize bu imkânı sunan TKDK’ya teşekkür etti.

ATB Başkanı Yavuz, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Dünyadaki 19 trilyon dolarlık toplam ticaret hacminin, 1,5 trilyon dolarlık kısmını tarım ve gıda ticareti oluşturuyor. Türkiye olarak tarımda çok önemli bir potansiyele sahibiz. Dolayısıyla, tarım sektörümüzü de, aynen sanayi sektörü gibi, küresel rekabete hazırlamalıyız. Bunun için yeni politikaların geliştirilmesine, tarım sektöründe köklü dönüşümlerin yapılmasına ihtiyaç var. 

Diğer bir yandan içinden geçtiğimiz pandemi döneminde gıda, tarım ve hayvancılık sektörleri, ülkeler için stratejik önemini bir kez daha gösterdi. Türkiye olarak bu sektörlerde ne kadar güçlü görünsek de hala potansiyelimizi tam olarak harekete geçiremediğimizi ifade etmeliyim. İşte tam da bu noktada, kısa adı “IPARD” olan AB Kırsal Kalkınma Yardımının önemi ortaya çıkıyor. Bu desteklerden daha fazla faydalanmak tarım ve hayvancılık sektörlerimiz için büyük önem arz ediyor.

TOBB ve TOBB’a bağlı oda/borsaların bu programı çok önemsediğini vurgulayan Yavuz, “bu kapsamda 2019’da ‘Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi’ ile Oda-Borsa çalışanlarımızı IPARD Proje yazımı konusunda da yetiştirmiştik. TOBB olarak üyelerimiz açısından IPARD programının en yaygın şekilde kullanılmasını çok önemsiyoruz. Zira, bu sayede tarım ve ve hayvancılıkta verimliliğin artırılması da sağlanabilecektir. Ayrıca, tarım ve hayvancılığa dayalı sanayinin de bu sayede daha fazla yatırım alması ve gelişmesi mümkün olacaktır” dedi.

ATB Başkanı Yavuz’un konuşmasının ardından Proje Hizmetleri Genel Koordinatörü Salih Arıkan tarafından yapılan geniş kapsamlı bir sunumla 10. Başvuru Çağrısı katılımcılara tanıtıldı.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 21.01.2021 / Okunma Sayısı : 588
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr