Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Ankara Ticaret Borsası 94 yaşında

26.02.2021 / Ankara

1927 yılında ilk toplantısını gerçekleştirerek küşat edilen ATB’nin kuruluş yıldönümünde, ATB Meclis Başkanı İbrahim Öztürk ve ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz yazılı bir açıklama yaparak, öncü ve modern borsacılığın temelini atan ATB’nin kuruluş yıl dönümünü tebrik etti.
 
ATB Meclis Başkanı İbrahim Öztürk, 94 yıllık süreçle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “ATB’nin bugün gelmiş olduğu nokta çok önemlidir. 94 yıllık bir birikim sonucu olan bu eserlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, ebediyete intikal etmiş olanlara da rahmet diliyorum. Tek göz bir odada doğan ATB, yaptıklarıyla ülke borsacılığının önünü açmış ve eserleriyle örnek olmuştur” dedi.
 
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ise ATB’nin kuruluş sürecinde yaşanan gelişmeleri özetleyerek, “İlk kuruluş çalışmaları 1907 yılına kadar giden ATB’nin, kuruluş tüzüğü 3 Nisan 1907 tarih ve 32 sayılı Danıştay kararı ile onaylanmış, 26 Eylül 1910 tarihinde de ATB’nin faaliyetlerine izin verilmiştir. Ancak aradan geçen süre içinde çalışmalarını tam anlamıyla sürdüremeyen ATB, 19 Şubat 1925 yılında Cumhurbaşkanı Atatürk ve dönemin Bakanlar Kurulu üyelerinin imzaladığı kararname ile Zahire Borsası olarak faaliyete geçmiş, 12 Şubat 1927 tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirerek küşat edilmiştir. 
 
ATB, tesis ve uygulama modelleriyle örnek olmuş, modern borsacılığı Türkiye’ye tanıtmış bir borsadır. Elbette ki, bu eserlerle kolay kolay gerçekleştirilmemiştir. Üyelerimizin, meslek komitelerimizin, meclisimizin, yönetim kurulumuzun uyumla çalışmasıyla ortaya çıkan bu örnek tesisler, birçok borsamıza örnek olmuştur. 
 
ATB, bir avuç girişimcinin başlattığı borsacılık faaliyeti ve aradan geçen 94 yıl içinde sürekli bir gelişme göstererek bugün ülkemizin sayılı ticaret borsalarından biri haline gelmiştir.  Borsamızı kuran ve bugünlere gelmesinde emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyor, ebediyete intikal etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 


Yayın Tarihi : 26.02.2021 / Okunma Sayısı : 604
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr