Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TOBB - AFAD eğitim işbirliği protokolü imzalandı

25.03.2021 / Ankara 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) - AFAD Eğitim İşbirliği Protokolü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından imzalandı. Protokole TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz da katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, buradaki konuşmasında, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde sahada yaşanan pek çok sıkıntıyı çözme konusundaki yardımları ve Türkiye'nin terörle mücadelesinde verdiği emeklerinden dolayı Bakan Soylu'ya teşekkür etti.

Türkiye'nin yaşadığı her türlü afete hemen müdahale eden AFAD'ın, gurur duydukları bir kurum haline geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bunun en somut örneklerini İzmir ve Elazığ-Malatya depremlerinde gördüklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, afetlerde ülke olarak el ele vererek, ihtiyaç sahiplerine birlikte yardım elini uzattıklarını belirterek, "Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin başına gelecek her türlü afette İçişleri Bakanlığımız ve AFAD iş birliğinde, TOBB ve oda-borsa camiası olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

- "Afetlere karşı KOBİ’lerimizi daha bilinçli ve hazır hale getireceğiz"

Hisarcıklıoğlu, TOBB bünyesinde oda-borsalar ve üye işletmelere yönelik, afetler konusunda farkındalığı artırmak ve gerekli çalışmalara acilen başlamak amacıyla, "Deprem-Afet Çalışma Grubu" kurduklarını bildirdi.

Üyelerini afetlere karşı hazırlamak için Google/İdema ile "Sağlam KOBİ" projesini başlattıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Sağlam KOBİ projesiyle üye işletmeleri afetlere karşı hazır hale getiriyoruz. Bu kapsamda 2020 yılı içinde üye işletmelere yönelik pek çok bilgilendirme webinarı düzenledik. Bu vesileyle, afetlere karşı hazırlıklı olmak için, iş dünyasının DASK zorunlu deprem, yangın, sel, diğer doğal afetler ve genel zararlar gibi sigortalarını yaptırmaları gerektiğini önemle hatırlatmak isterim. Yine bu kapsamda üyelerimizin acil durum eylem planlarını hazırlamalarını da çok önemli görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 
 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 25.03.2021 / Okunma Sayısı : 746
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr