Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TOBB ETÜ`de mezuniyet coşkusu

09.07.2021 / Ankara

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenine katılarak bir konuşma yaptı.

ATB Başkanı Yavuz burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en iyi mühendisleriyle, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek gençlerle bir arada olduklarını vurgulayarak, “TOBB ETÜ, Türk iş dünyasının, özgür düşünen, bilgiyi takip eden, hızlı öğrenen, teknoloji üreten, icat çıkaran yeni bir nesli ülkemize kazandırma projesidir” dedi.​

Faik Yavuz, “İyi eğitim görmüş, yabancı dil bilen, dünyayı tanıyan, daha mezun olmadan 1 yıl iş tecrübesi edinen, donanımlı birer mühendissiniz! Ve artık Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşunun bir parçasısınız! Türk İş Dünyası çatı kuruluşunun, yani 1,5 milyonluk TOBB ve Oda-Borsa camiasının en genç neferlerisiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizden çok şey bekliyoruz! Hepinizin alnından öpüyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Sayısı 8 bini aşan mezunları, velileri, akademisyen ve iş dünyası temsilcileriyle, TOBB ETÜ olarak büyük bir aile olduklarını ifade eden Yavuz, “Çok şükür bugün dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasındayız. Bilimsel araştırma programlarımız hızla gelişiyor, yüksek lisans, doktora öğrencisi ve öğretim üyesi sayımız hızla artıyor. Mezunlarımız hem ulusal hem uluslararası arenada bizi en iyi şekilde temsil ediyorlar” dedi.

Faik Yavuz, TOBB ETÜ’de girişimcilik kültürünü geliştirmek için kurdukları kuluçka merkezinin bir proje fabrikası gibi çalıştığını, geliştirdikleri 3 boyutlu görüntü aktarım teknolojisiyle Microsoft’la yarışan, Nokia’ya teknoloji ihraç eden firmalar olduğunu söyledi.

Teknoloji Merkezinin nanoteknolojiden enerjiye birçok alanda dünya çapında projelere ev sahipliği yaptığını anlatan Yavuz şöyle devam etti: “Bugün TOBB ETÜ Amerikan Hava Kuvvetlerine teknoloji satıyor. Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünden Sayın hocamız Doç. Dr. Göknur Büke ve öğrencileri Amerika Savunma Sanayii için iki boyutlu, yeni nesil elektronik malzemeler üretiyor. Yerli otomobilimiz TOGG’un Ar-Ge’si bu kampüste yapılıyor. Hocalarımız en prestijli listelerde dünyanın en etkili bilim insanları arasında gösteriliyor. Tüm bunlar gösteriyor ki ektiğimiz tohum tuttu. TOBB ETÜ artık dünyaya fikir ve teknoloji ihraç eden bir üniversite haline geldi”.

Öğrencilerden girişimci ruhlarını asla kaybetmemelerini isteyen Yavuz, “TOBB ETÜ mezunları olarak sizi diğerlerinden ayıran en temel özellik budur.  Girişimcilik bir hayat felsefesidir. Durağan olanı kabul etmemektir. Değişime açık olmaktır. İşte sizler TOBB ETÜ’den bu felsefeyle mezun oluyorsunuz” dedi.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Yavuz şunları söyledi: “Hayal kurun. Büyük düşünün! Unutmayın, her şey bir hayalle başlar. En özgür olduğumuz alan hayal dünyamız. Hedef koyun. Türklere “önce ateş edip, sonra nişan alırlar!” derler. Siz sakın öyle yapmayın. Ünlü filozof Konfüçyus der ki: “Eğer ağaca çıkmak istiyorsanız; yıldızlara tırmanmayı isteyiniz ki, muvaffak olabilin”. Çok çalışın ve kaybetmekten korkmayın. Başarısız olsanız bile ısrarla devam edin, sakın vazgeçmeyin. İnisiyatif alın, başarısız olmaktan korkmayın. Unutmayın, kaybetmekten yılmayanlar kazanmanın eşiğindedir. Eski köye yeni adet getirin. Ne yaparsanız yapın işinize yenilik getirin. Bakın yapay zekayla, 3. nesil robotlarla birlikte önümüzdeki 50 yıl içinde bugünkü mesleklerin yarısından fazlası tarihe karışacak. Yani bugün 4 çalışan biri önümüzdeki yıllarda işsiz kalacak. Onların işini robotlar yapacak. Yapay zeka en büyük rakibiniz olacak. İşte Türkiye’nin ilk Yapay Zeka Mühendisliği bölümünü bu yüzden kurduk. Verilerle dünyayı anlayan, disiplinler arası düşünebilen, yeni teknolojiler üreten gençler yetiştirmek için kurduk. Sizlerle geleceği inşa etmek için kurduk. Kendi anayasanızı, ilkelerinizi belirleyin. Yaptığınız her işte, bulunduğunuz her ortamda vicdanlı olun. Adaletli olun. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya için çalışın. Ve dürüst olun! Çünkü işin hilesi dürüstlüktür. Sizlere son tavsiyem ise; aman ha hayatı ıskalamayın. Mutlaka dünya vatandaşı olun, bol bol seyahat edin, yeni kültürler öğrenin, okumaktan, araştırmaktan hiç vazgeçmeyin. Başkasının değil, kendi hikayenizin kahramanı olun”.

 

-Rektör Sarınay

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay da insanlığın 100 yılda bir karşılaştığı zorlu pandemi ortamının, öğrencilere genç yaşında mecburi bir hayat dersi verdiğini söyledi.

Öğrencilerin uzaktan eğitim ve uzaktan sınav ile ilgili tüm şikayetlerini hassasiyetle ele alarak sorunları kısa sürede çözmeye gayret ettiklerini anlatan Sarınay, “Birlik ve dayanışma ruhu, TOBB ETÜ’de gelecekte de hep devam edecektir. Pandemi süreci, belki bunun test edildiği ilk büyük olaydı. Bundan sonra yaşanabilecek zorluklar da, sadece aramızdaki bağların daha güçlenmesine sebep olacaktır” dedi. 

TOBB ETÜ’nün, genç yaşına rağmen birçok ilke imza atan öncü rolüyle Türkiye için gurur verici bir marka olduğunu belirten Sarınay, “TOBB ETÜ mezunları ile artık ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında değişik iş alanları, görev ve pozisyonlarda karşılaştıkça içimiz içimize sığmıyor. Siz de hayatın her alanında giderek daha fazla TOBB ETÜ mezunu ile karşılaşabilirsiniz. Oysa TOBB ETÜ bundan tam 17 yıl önce ilk öğrencilerini kabul etmişti. O zaman sadece 3 fakültemiz 240 öğrencimizle küçük bir aileydik. Aradan geçen sürede 6 fakülte, 22 bölüm ve 4 enstitüye ulaştık. Şu anda 5 bini aşkın öğrencimiz ve 8 bini aşkın mezunumuzla büyük bir aile haline gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yılki mezunlarımızın 400’ü aşkını yüksek lisans ve doktora derecesi almıştır. Biz TOBB ETÜ’de geleceğimizin teminatı olan gençlere hak ettiği eğitim ve araştırma alt yapısını sunuyor olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

09  - 10 Temmuz tarihlerinde üç oturum halinde TOBB ETÜ Spor Salonu'nda yapılan törenin ilk oturumunda Mühendislik Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 09.07.2021 / Okunma Sayısı : 527
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr