Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu İl Kurulu toplantısı sanal ortamda gerçekleştirildi

29.07.2021 / Ankara

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, Ankara Sanayi Odası (ASO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu İl Kurulu toplantısına katıldı.

ATB Başkanı Yavuz, İl Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun dünyanın sayılı kadın girişimcilik ağlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Kurulun 7000 güçlü ve cesur üyesi sahada kadın girişimciliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk Hanım önderliğinde kadının her alanda güçlenmesi, kadın girişimcilerin desteklenmesi ve kadın girişimci sayısının artırılması amacı ile illerde birçok proje gerçekleştiriyor.

Bunlardan bazıları;

81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi çıkarılmış olup, sonuçları esas alınarak, 81 ilde TOBB İl Kadın Girişimci Kurullarımız Eylem Planları hazırlamış ve uygulamaya başlamıştır.

Tüm il kurullarımızdan bu konuya gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.

Kız Kardeşim Projesi ile 2018’den beri yaklaşık 30 bin kadına eğitim verildi:

Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla Kız Kardeşim Projesi gerçekleştiriyoruz.

Bugüne kadar hem fiziki hem online ortamda 2018’den beri yaklaşık 30 bin kadına eğitim verildi.

Yine bu proje kapsamında Türkiye’deki yerel leazzetleri ön plana çıkartarak, yeme-içme sektörüne yönelik çalışan, hali hazırda işletme sahibi olan girişimci kadınların, kendi işletmesinde üreten kadınların işletmelerini geliştirebilmeleri için Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı’nı gerçekleştirdik.

Program kapsamında 30 girişimci kadına toplamda 765 bin TL’lik iş geliştirme hibe desteği sunuldu.

Hepsiburada, Çiçek Sepeti ve Beko ile işbirliği:

Hepsiburada işbirliğinde kadınların e-ticarette güçlenmeleri, işini e-ticarette büyütmek isteyenlere fırsat eşitliğinin sağlanması ve dijital dönüşümlerinin desteklenmesi amacıyla Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Projesi’ni gerçekleştiriyoruz.

Yine aynı amaçla Çiçek Sepeti ile e-ticaret işbirliği yaptık.

Antalya, İzmir ve Muğla pilot illerinde faaliyet gösteren ve pandemiden en çok etkilenen yeme-içme, konaklama ve ulaşım alanında faaliyet gösteren 31.500 işletmeye, eğitim verilecek olup sonrasında ise bunu sertifikalaştırarak hijyen normlarının belgelenmesi hedeflendiği İşimiz Temiz Projesi’ni başladık.

Kadınların iş hayatında güçlenmelerini hedefleyerek başlattığımız bir projede “Girişimin Kadın Kahramanları Projesi”dir. Verilen eğitimleri tamamlayan girişimciler, dilerlerse “Beko 100 Kadın Bayi” Projesi kapsamında Beko bayisi olabilecek.

Sizlerden de bu projeleri takip edip aktif katılımınızı bekliyorum.

TOBB olarak kadının üretim alanında olması gerektiğine inanıyoruz:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulları ile ülkemizde girişimcilik ekosisteminde güçlü bir şekilde yerini almıştır. 

Ankara’da da Ankara Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu’nun başarılı çalışmalarını memnuniyetle takip ediyoruz.

Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıkılıoğlu’nun da her fırsatta belirttiği gibi kuş tek kanatla uçamaz. Bu çerçevede, ülke ekonomisi ve kalkınması için, daha refah bir yaşam için kadınların toplumun her alanında daha fazla rol üstlenmesi için büyük çaba sarf ediyor ve kadının üretim alanında olması gerektiğine inanıyoruz.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 29.07.2021 / Okunma Sayısı : 472
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr