Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
22. Türkçe Konuşan Girişimciler ATB`ye konuk oldu

21.11.2019 / Ankara

22. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında, 19 ülkeden 50 girişimci Ankara Ticaret Borsası’nın (ATB) konuğu oldu. Program, karşılıklı işbirliği ve ticareti artırmak amacıyla 2005 yılında başladı ve o tarihten günümüze kadar yaklaşık 900 iş insanını Türkiye’ye getirerek iş yapma olanağı tanıdı. 

ATB Meclis Başkanı İbrahim Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya, ATB Meclis ve Komite Üyeleri büyük ilgi gösterdi. Türkçe Konuşan Girişimcilerin ATB programı karşılıklı tanışma ve bilgi alışverişinden sonra öğle yemeği ile devam etti. 

Başkan Öztürk, konuşmasında girişimcilere Türkiye’ye yatırım ve ticaret çağrısı yaparak, Türkiye’de iş yapma ortamının her geçen gün iyileştiğine vurgu yaptı.

ATB Meclis Başkanı İbrahim Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün burada 22. Kez bir araya geliyoruz. 2005 yılından beri 900’ü aşkın Türkçe Konuşan Girişimciyi misafir etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu program bize karşılıklı işbirliği ve ticareti artırma konusunda harika bir fırsat sunuyor. Türkiye, iş yapma ortamı olarak her geçen gün yatırımcısı için avantajlı, yatırımcısını kucaklar bir ülke haline geliyor. 

Bundan tam 1 ay önce, Dünya Bankası “Doing Business 2020” Raporu yayımlandı. Raporda Türkiye iş yapma kolaylığı endeksinde 43. sıradan 10 sıra yükselerek 33. sıraya yerleşti. Hedefimiz ilk 20 ve bu doğrultuda her türlü çabayı gösteriyoruz. 

Bizim çevre coğrafyamızda yaklaşık 2 milyarlık bir nüfus var. Bu 2 milyarlık nüfus, yaklaşık 500 milyar dolarlık tarım, gıda ve hayvancılık ürünleri ithal ediyor. Yani çevremizde müthiş bir pazar var. Bu pazarı hep birlikte değerlendirmek bizim elimizde. 

Ankara Ticaret Borsası olarak, biz her türlü desteği ve yardımı sizlere sağlamaya hazırız. Değerli Meclis ve Komite Üyelerimizle tanışın ve karşılıklı iş yapma fırsatlarını değerlendirin.

Türkiye sizin için hem geniş bir pazar hem de dilini-kültürünü bildiğiniz, yabancılık yaşamayacağınız, kendi eviniz olarak nitelendirebileceğiniz bir ortam sağlamakta.

Asya ve Avrupa arasında konumlanmış, her türlü lojistik imkana sahip, genç nüfus ve iş gücünde bölgedeki en önemli ülke.

Birlikte çalışmak bizi güçlendirir. Daha da yakınlaşarak, uyum içinde iş yapabileceğimize inancım tam.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 21.11.2019 / Okunma Sayısı : 810
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr