Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Meclis Başkanı İbrahim Öztürk, Kanal B`de gıda fiyatlarını yorumladı

03.01.2022 / Ankara

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Meclis Başkanı İbrahim Öztürk, KANAL B’de Günce isimli söyleşi programına katılarak tarım, gıda ve hayvancılıkla ilgili açıklamada bulundu.

Öztürk katıldığı programda, son zamanlarda fahiş artış gösteren gıda fiyatlarını değerlendirerek, “herkes kuraklıktan bahsediyor ancak dünya çapında bakıldığında 2021 yılında hububat üretiminde artış gözleniyor. Bunun nedeni kuraklık değil Çin ve Hindistan’ın aşırı stok yapmasından kaynaklanıyor dedi.

Öztürk söyleşide şu ifadelere yer verdi:

Bütün dünyada her yıl 200 milyon ton hububat stoklanırdı. 2021 yılında ne olduysa nedenini kimse bilmiyor Çin bunun 100 milyon tonunu sadece kendisi stokladı. Buna Hindistan da uyunca bir anda gıda fiyatları pik yaptı.

Hububat, yağ gibi ürünler kolay stoklanabilen bozulmayan ürünler. Yeter ki saklama koşullarınız doğru olsun. Et, süt gibi ürünleri saklamak stoklama gibi maliyeti yok. Ancak yağ ve hububat da bütün ürünleri etkiliyor. Çünkü hububat ve yağ yemin hammaddeleridir.

Bu pahalılıktan bir nebze olsun az etkilenebilmek ve sağlıklı besin alabilmek için ben yumurta öneririm. Yumurta size enerji, protein ve amino asit olarak ihtiyaç duyduğunuz tüm besini sağlar. Bence anne sütünden sonra en değerli gıdadır. Yaşlı olsun genç olsun herkese yumurta tüketmesini tavsiye ederim.

Söyleşiyi izlemek için tıklayınız.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 06.01.2022 / Okunma Sayısı : 409
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr