Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Ekonomi Reform Takvimi

24.03.2021 / Ankara

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ekonomik Reform Paketinin detaylarını açıkladı. Buna göre toplam 38 sayfadan oluşan pakette, 77 kanuni düzenleme yapılması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Mart’ta açıklanan Ekonomik Reform Paketinin, takvimlendirilmiş detayları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklandı.

Bakan Elvan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık. Bakanlığımızın internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Toplam 38 sayfadan oluşan pakette, 77 kanuni düzenleme yapılması öngörülüyor. Yanı sıra, 72 adet idari karar ya da idari düzenleme yapılacak. 16 tane Cumhurbaşkanlığı Kararı, 11 tane Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 12 tane de ikincil mevzuat düzenlemesi öngörülüyor.

Reform paketinde; Kamu Maliyesi, Fiyat İstikrarı, Finansal Sektör, Cari Açık, İstihdam, Kurumsal Yönetişim, Yatırımların Teşvik Edilmesi, Ticaretin Kolaylaştırılması, Rekabet ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi olmak üzere 10 ana başlık yer alıyor.

Bu ana başlıklar altında 34 alt başlık ve 155 adet de takvimlendirilmiş eylem bulunuyor.

Ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütmeye yönelik Ekonomi Reformları Eylem Planı’nda öngörülen düzenlemelerin, hangi bakanlıklar veya kamu kurumları tarafından yapılacağı detaylı olarak yer alıyor. Pakette öngörülen düzenlemelerin tamamı 2023 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Bunlardan 120 tanesi 2021’de, 29 tanesi 2022’de 2 tanesi 2023 yılında hayata geçirilecek. Eylem Planı’nda yer alan iki düzenleme ise kısa süre önce hayata geçirildi. Varlık Yönetim Şirketlerinin Finansal Kurumlar Birliği’ne üye olması ile uzaktan çalışma mevzuatının yeni iş modellerine uyum sağlayacak şekilde revize edilmesi Mart ayı içinde tamamlandı.

Ekonomi reform takvimine ulaşmak için tıklayınız.

 

Kaynak: Dünya Gazetesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı web sayfası


Yayın Tarihi : / Okunma Sayısı : 679
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr