Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz, TOBB-ETÜ Mezuniyet Törenine katıldı

25.06.2022 / Ankara

TOBB-ETÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, TOBB-ETÜ 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’ne katılarak açılışında konuştu.

ATB Başkanı Yavuz konuşmasında şu ifalere yer verdi:

Bugün bu salonda Türkiye’nin en iyi iktisatçıları, hukukçuları, tasarımcıları ve girişimcileriyle yani Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek gençlerle bir aradayız. Sizlerle bir arada olmak, ülkemiz adına umutlarımızı pekiştiriyor.

İş dünyası olarak kurduğumuz TOBB ETÜ, Türk iş dünyasının; özgür düşünen, bilgiyi takip eden, hızlı öğrenen, teknoloji üreten, icat çıkaran yeni bir nesli ülkemize kazandırma projesidir.

Değerli mezunlarımız; Artık birer TOBB ETÜ mezunusunuz. İyi eğitim görmüş, yabancı dil bilen, dünyayı tanıyan profesyonellersiniz ve artık Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşunun bir parçasısınız!

Türk İş Dünyası çatı kuruluşunun, yani 1,5 milyonluk TOBB ve Oda-Borsa camiasının en genç neferlerisiniz.

Çok şükür bugün dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasındayız. Bilimsel araştırma programlarımız hızla gelişiyor, yüksek lisans, doktora öğrencisi ve öğretim üyesi sayımız hızla artıyor.

İşte bugün 12. dönem doktora, 16. dönem yüksek lisans mezunlarımızı da veriyoruz. Çok şükür, her gün TOBB ETÜ’lü öğrencilerimizin, sayısı 9 bini aşan mezunlarımızın ve hocalarımızın başarılarıyla göğsümüz kabarıyor.

Hem ulusal hem uluslararası arenada bizi en iyi şekilde temsil ediyorlar. Dünyanın en iyi üniversitelerinde burslu doktora programlarına kabul alan mezunlarımız var.

Tesla’dan Apple’a dünya devlerinde mezunlarımız başarılı illere imza atıyor. İşte geçtiğimiz dönem hem TUS hem KPSS birincisi de TOBB ETÜ’den çıktı. Geliştirdiği 3 boyutlu görüntü aktarım teknolojisiyle Microsoft’la yarışan, Nokia’ya teknoloji ihraç eden firmalarımız var.

Teknoloji Merkezimiz nanoteknolojiden enerjiye birçok alanda dünya çapında projelere ev sahipliği yapıyor. Yerli otomobilimiz TOGG’un Ar-Ge’si bu kampüste yapılıyor.

Hocalarımız en prestijli listelerde dünyanın en etkili bilim insanları arasında gösteriliyor. Tüm bunlar gösteriyor ki ektiğimiz tohum tuttu.  TOBB ETÜ artık dünyaya fikir ve teknoloji ihraç eden bir üniversite haline geldi.

Hiçbir zaman unutmayın, sizler artık 1,5 milyonluk Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ailesinin bir parçasısınız.  Bağlarınızı koparmayın. 81 ilde sizlere kapımız her zaman açık.

Türkiye’de nereye, hangi şehre, hangi ilçeye giderseniz gidin, çalacak bir kapınız var.

Minnettar olduğumuz önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;

"Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri başarılı gençlerin yardımıyla meydana gelir".

İşte onlar sizlersiniz. Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz.  Yolunuz, bahtınız açık olsun! Her zaman yanınızdayız. Allah yardımcınız olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Konuşmaların ardından okul ve bölüm birincilerine ATB Başkanı Yavuz tarafından plaket taktim edildi.



RESİMLER

Yayın Tarihi : / Okunma Sayısı : 343
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr