Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
2022 yılının son Meclis Toplantısı, Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi

30.12.2022 / Ankara

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Aralık ayı Meclis Toplantısı, ATB Meclis Başkanı İbrahim Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi. Öztürk yaptığı açılış konuşmasında, yeni yılın herkese hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, sağlık ve afiyet diledi.

ATB Başkanı Yavuz yaptığı konuşmada, senenin ekonomi ve tarım yönüyle değerlendirmesini yaparak, 2023 yılına dair beklentilerini ATB Meclis Üyeleri ile paylaştı.

ATB Başkanı Yavuz zor bir yıl atlattığımıza vurgu yaparak, “2022 yılı pandeminin etkilerinin devam ettiği, Rusya Ukrayna savaşının patladığı, tedarik zincirinin tamamen etkilendiği bir yıl oldu. Tüm dünya gibi Türkiye de etkilendi. Kısacası 2022 yılı zor bir yıl oldu. Faaliyet raporu kitabımıza bakarsanız, hububat fiyatlarındaki değişimi görebilirsiniz. Buradaki artışın en büyük kalemi lojistik imkansızlıklardan kaynaklandı. Bu savaştan ders alıp üretim potansiyelimizi iyi kullanmalıyız” dedi.

Ekonomiye dair iyi sinyallerin de geldiğini vurgulayan ATB Başkanı Yavuz, “Her şeye rağmen zirveden dönüşün sinyalleri gelmeye başladı. Türkiye’nin CDS primi seneye başladığımız günküne döndü. Bir ara 900’leri gören CDS bugün tekrar 550 civarlarına geri döndü. Aynı şekilde enflasyon da 1 puan da olsa düştü. Dileriz bu iyileşme devam eder” şeklinde konuştu.

Üretime dayalı kalkınmanın önemine işaret eden ATB Başkanı Yavuz, “Türkiye jeopolitik olarak çok stratejik bir yerdedir. Ayrıca Türkiye güçlüdür bu günleri de aşacaktır. Türk iş adamları girişimci ruha sahip, gözü kara insanlardır. Türkiye’den yola çıksanız, doğumuzda sanayisi gelişmiş ilk ülke Çin. Üretim yapmalı Çin’i kendimize rakip belirlemeliyiz, onlarla yarışmalıyız” dedi.

ATB Başkanı Yavuz, zor yıla rağmen Borsa’nın yatırımlarına devam ettiğini vurgulayarak, “Borsamıza dönecek olursak, güneş Enerji Santralimiz ve Gıda Analiz Laboratuvarımız neredeyse tamamlandı. Bunlara ilaveten hububat kurutma tesisimizi de faaliyete geçirip 2023 yılını projelerimizi tamamlamış bir şekilde bitirmek istiyoruz. Bu eksende 2023 yılında da tüm gücümüz ve enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ATB Başkanı Yavuz, konuşmasını 2023 yılının başta Üyelerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımıza sağlık ve afiyet getirmesini diledi.

Toplantının ardından Meclis Üyeleri ve personel akşam yemeğinde bir araya gelerek, yoğun geçen yılın stresini attı.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 30.12.2022 / Okunma Sayısı : 220
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr