Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz, Moldova heyetini kabul etti

27.01.2023 / Ankara

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, Türkiye ile Moldova arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla, Moldova Parlamento Başkanı Igor Grosu ve Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor ile TOBB İkiz Kulelerde bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan ATB Başkanı Yavuz konuşmasına TOBB hakkında bilgi vererek başladı. ATB Başkanı Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

TOBB, İş dünyasının çatı kuruluşudur. Her sektörden küçük, orta ölçekli ve büyük olmak üzere 1,8 milyon üzerinde şirket üyemiz var. Türkiye genelinde 365 oda ve borsamız var.

EUROCHAMBRES, Türk Ticaret ve Sanayi Odası Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu, İslam Odası gibi her platformda geniş bir networkümüz vardır.

Moldova Ticaret ve Sanayi Odası ile, ikili ve Eurochambres platformunda birlikte çalışıyoruz. Türkiye-Moldova Ticaret ve Sanayi Odasını kurduk.

İş hacmimiz %40 genişledi

Biliyorsunuz, Türkiye ile Moldova arasındaki yakın iktisadi ve siyasi ilişkiler, esasen Moldova devletinin kuruluşuna kadar uzanır. Türkiye, Moldova’nın bağımsızlığını ilan ettiği 1991 yılında, Moldova’yı tanımış ve o tarihten sonra ikili ilişkilerin gelişmesine büyük önem vermiştir.

Karşılıklı üst düzey ziyaretler ve Serbest ticaret anlaşması, ülkelerimizi birbirine giderek yakınlaştırmıştır. Bu yakınlaşmada Büyükelçilerimizin rolünü de vurgulamak gerekir. İş dünyamız, yatırımcılarımız, Moldova’nın iktisadi ve siyasi dönüşümünden ve küresel ekonomiyle bütünleşme yönünde attığı adımlardan heyecan duyuyor.

Yatırımcılarımız Moldova’da yaklaşık 6 bin kişi istihdam ediyor. Serbest Ticaret Anlaşmasının da katkısıyla, ikili ticaretimiz gelişiyor. Serbest ticaret anlaşmasının işleyişinde var olan sorunların kısa sürede aşılacağına inanıyoruz. Aynı zamanda, bu anlaşmanın kapsamına hizmetler sektörünün eklenmesinin de ülkelerimiz için yararlı olacağına inanıyoruz.

2022’de, ticaret hacmimizdeki yıllık yaklaşık yüzde 40 artış, bizler için ümit verici. 850 milyon Doları aşan ticaret hacmimizde artık 1 milyar Doları geçmek istiyoruz. 

Moldova’yı, Moldova’daki iş yapma imkânlarını iş çevrelerimize daha iyi tanıtmak istiyoruz.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 27.01.2023 / Okunma Sayısı : 131
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr