Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
KOBİ`lere 20 milyonluk finansman bütçesi

30.04.2024 / Ankara

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB ve European Bank öncülüğünde başlatılan, ‘KOBİ Dijital Dönüşüm Tanıtım Programı’ toplantısına katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOBİ’lerin dijital dönüşüm yolculuğunda önlerindeki finansman engelini kaldırdıklarını belirterek, “KOBİ’lerin rekabetçiliklerini ve verimliliklerini arttırmaya yönelik dijital dönüşümlerini sağlamak için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile iş birliği yaptık. 300 milyon avroluk bir finansmanı; Dijital Dönüşüm ve Olgunluk Değerlendirme Analizi gerçekleştirerek; dijital dönüşüm ihtiyaçlarını tespit eden ve yol haritasını oluşturan KOBİ’lerimizin hizmetine sunuyoruz. Dijital dönüşüm projelerini uygulayacak KOBİ’lerimize, 20 milyon lira üst limitli olmak üzere 36 ay vadeli uygun maliyetli finansmana erişim imkânı sağlıyoruz” dedi.

Bakan Kacır, imalat sanayisindeki KOBİ’lerin dijital dönüşümlerini hızlandırmaya, rekabetçiliklerini ve verimliliklerini arttırmaya yönelik olarak hazırlanan “KOBİ Dijital Dönüşüm Tanıtım Programı”na katıldı. Programın hayata geçirilmesinde emeği geçen kurumlara teşekkür eden Kacır, dünyanın kapsam ve etki açısından geçmiş sanayi devrimlerinden daha derin etiklere sahip, teknolojik gelişmelerin küresel güç dengelerini ve rekabet yarışını yeniden tanımladığı bir çağa adım attığını söyledi.

Yapay zekâ, nesnelerin interneti, büyük veri, robotik gibi yenilikçi teknolojilerin; yeni dönemde günlük yaşam pratiklerine, davranışlara, karar alma mekanizmalarına yön verdiğini hatırlatan Kacır, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, sanayicilerimizin ve işletmelerimizin dijital dönüşüm yolculuklarında yanlarında yer alıyoruz. İmalat sanayimizin ihtiyaç duyduğu teknolojinin yerli imkânlar ile geliştirilmesini sağlayan, ihtiyaç duyduğumuz insan kaynağı ve bilimsel altyapıyı güçlendiren bir vizyonla hareket ediyoruz.” dedi.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 30.04.2024 / Okunma Sayısı : 359
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr