Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Nisan ayı Meclis Toplantısı, KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi

30.04.2024 / Ankara

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Nisan Ayı Meclis Toplantısı, ATB Meclis Başkanı İbrahim Öztürk başkanlığında, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı A. Serdar İbrahimcioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan ATB Başkanı Faik Yavuz, “İbrahimcioğlu’nun toplantımıza bizzat gelerek bizlere aktaracağı bilgiler çok önemlidir. İşlerimizin nereye evrileceğini, desteklerin koşullarının neler olacağını, kimlerin destek alabileceğini bizlere anlatacak” dedi.

KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Bizim bütün gayretimiz kısıtlı bütçeyi en doğru şekilde değerlendirmek üzere. Bizim desteklerimizden 100 kişiden 1 ya da 2’si destek alabiliyor. Bu bir gerçek ama bunun nedeni var. Bunun nedeni 4 milyon KOBİ olması.

KOSGEB’in yeni yapılanmasında Bakanlıklar altında destek veren kurumlar var. Eğitim, tarım ve sağlık ilgili bakanlıklar tarafından destekleniyor. Biz geride kalan sektörleri destekleyebiliyoruz. Buna rağmen 4 milyon işletme sorumluluğumuz var.

Peki bu 4 milyon KOBİ’den kaçı bizim kriterlerimizi karşılıyor? İlk koşul olan istihdam. Bunlardan sadece 1,5 milyon tanesi istihdam yaratıyor. İstihdam yaratan firmaların sadece 400 bini imalat yapıyor. İmalat yapanların sadece 100 bini sanayi sicil belgesine sahip. Bu 100 bin işletmeden 32 binini biz geçtiğimiz yıl desteklemişiz. Bunların çok büyük bir kısmı işler dönsün diye deprem bölgesine verdiğimiz destekler. Bu oradaki yaraları sarmak adına geçici bir durum. Bunları da iyi seçerek değerlendirmek zorundayız.

Programlarımızı sadeleştirdik. Dışardan para bulduk. 5 milyar liralık bir desteği dağıtacağız. Bu desteği de proje bazlı finansal destek vererek yönünde değerlendirmelerde bulunarak vereceğiz.

Önceden bizim il bazlı başvurularımız vardı. Bazı ildeki karar vericiler sıfırcı hoca, bazı ildeki karar vericiler ise puanları şişiriyordu. Bunun da önüne geçmek için sistemi merkeze aldık. Hakkaniyetli bir şekilde desteğimizi dağıtacağız.

4 ayda 46 bin işletmeye gittik. Biz KOSGEB’i haftada bir gün kapatıp sahaya iniyoruz. Müdürlükteki bütün çalışanlarla imalatçılara gidiyoruz. Şimdilik sadece küçük ve orta boy işletmelere gidiyoruz. İleride saha çalışmalarımızı genişletme hedefimiz var.

İbrahimcioğlu konuşmasının ardından Meclis Üyelerinden gelen soruları yanıtladı.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 30.04.2024 / Okunma Sayısı : 328
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr