Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TOBB-ETÜ 2023-2024 mezunları diplomalarını aldı

TOBB-ETÜ 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve ATB Başkanı Faik Yavuz’un katılımıyla iki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Törene, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek ve TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay da katıldı.

ATB Başkanı Yavuz geçlere hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

TOBB ETÜ’de fikri, vicdanı ve irfanı hür gençler yetişsin istedik

Bu yılın bizim için ayrı bir önemi var. TOBB ETÜ 2003 yılında kurulmuş ve ilk öğrencilerini 2004’te almıştır. İşte 2024 yılı TOBB ETÜ’nün 20. yılıdır.

TOBB ETÜ, kurulduğu günden bu yana, eğitimde kaliteyi, araştırmada yeniliği ve topluma katkıyı ön planda tutan bir üniversite olma yolunda hızla ilerledi. Bugün, ülkemizin en saygın eğitim kurumlarından biri haline gelmiş olması, iş dünyasının vizyonunun ve sizlerin başarısının bir göstergesidir. Bugün TOBB ETÜ’nün eğitim modeli, Türkiye’deki 208 üniversite arasında hala ilk ve tektir.

TOBB ETÜ’nün örnek eğitim modeli, siyasi partiler tarafından seçim beyannamelerinde, tüm Türkiye’deki üniversitelerde uygulanacak vaatler arasında yer almaktadır. Üniversitemiz, sadece akademik başarılarla değil, aynı zamanda ülkemize ve topluma sağladığı katkılarla da adını duyurmuştur.

TOBB ETÜ öğrencilerimiz sporda da kendini göstermiş; 7 farklı branşta 19 derece elde etmişlerdir. TOBB ETÜ'nün başarıları, ulusal ve uluslararası arenada aldığı ödüller ve gerçekleştirdiği projelerle her geçen gün artmaktadır.

İşte sizler böyle bir üniversiteden mezun oluyorsunuz.

TOBB ETÜ’de fikri, vicdanı ve irfanı hür gençler yetişsin istedik. Ezberleyen değil, araştıran, teknoloji üreten, icat çıkaran yeni bir nesli, ülkemize kazandırmayı amaçladık. Çok şükür bugün dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasındayız. Bilimsel araştırma programlarımız hızla gelişiyor. Yüksek lisans, doktora öğrencisi ve öğretim üyesi sayımız hızla artıyor. İşte bugün 14. dönem doktora ve 18. dönem yüksek lisans mezunlarımızı da veriyoruz.

Sayısı 11 bini aşan mezunlarımızın ve hocalarımızın başarılarıyla göğsümüz kabarıyor. Tesla’dan Apple’a dünya devlerinde mezunlarımız başarılı işlere imza atıyor. TOBB ETÜ’de aldığı eğitimle New York Barosu’nun sınavını kazanıp Amerika’da avukatlık yapan mezunlarımız var. Geçtiğimiz dönemlerde KPSS birincileri de TOBB ETÜ’den çıktı. Mezunlarımız arasında milletvekili ve belediye başkanı seçilenler var. Hem de Meclisin en genç milletvekili bizden. TOBB ETÜ’lü bürokratlar, genel müdürler, kaymakamlar, diplomatlar ve yöneticiler de var.

YÖK’ün raporuna göre TOBB ETÜ mezunları ortalama 51 gün içinde işe giriyor.  Bu alanda da ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biriyiz. Artık şirketler özellikle TOBB ETÜ mezunlarını işe almak istiyor.

Bu başarı sizin eseriniz. Hepinizle gurur duyuyorum!

İşte bakın, Teknoloji Merkezimiz nano-teknolojiden enerjiye, birçok alanda dünya çapında projelere ev sahipliği yapıyoruz. Girişimcilik kültürünü geliştirmek için kurduğumuz kuluçka merkezimize ek olarak, yüksek teknoloji yatırımlarını desteklemek için TOBB ETÜ bünyesinde Teknokent kuruyoruz.

Dünyanın konuştuğu, yatırımlarını yönelttiği Kuantum alanında da TOBB ETÜ olarak Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarıyla beraber çalışıyoruz. Çalışmalarımızın sonucunda, Türkiye’nin ilk kuantum bilgisayarı inşallah TOBB ETÜ’de üretilecek. Gurur duyabilirsiniz! Türkiye’nin Otomobili TOGG’un Ar-Ge’si işte bu kampüste yapıldı.

Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya için çalışın

Sizler, Artık birer TOBB ETÜ mezunusunuz!

Ortak eğitim modeliyle hem sınıfta hem sahada eğitim görmüş, yabancı dil bilen, dünyayı tanıyan sosyal bilimciler, hukukçular ve mimarlarsınız. Türk İş Dünyası çatı kuruluşunun, yani 2 milyonluk TOBB ve Oda-Borsa camiasının en genç mensuplarısınız.

Sizlerle gurur duyuyorum. Hepinizin alnından öpüyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Sizlerin bugünlere gelmesini sağlayan, anne ve babalarınıza, ailelerinize de ayrıca teşekkür ediyorum. Yemediler, yedirdiler; giymediler, giydirdiler. Bir dediğinizi iki etmediler.

Sevgili Mezunlar, şimdi lütfen hep birlikte ayağa kalkalım ve onları alkışlayalım.

Ayrıca Oda ve Borsa Başkanlarımıza da, TOBB ETÜ’ye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. TOBB Yönetim Kurulumuzun, aramızda bulunan kurucu rektörümüz Prof. Dr. Tahsin Kesici ve kurucu genel sekreterimiz Mustafa Saraçöz’ün bu başarımızda payı çok büyük.

Başta rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Sarınay olmak üzere, tüm rektörlerimize, yöneticilerimize, hocalarımıza, idari kadromuza, kısacası TOBB ETÜ’de bu zamana kadar emeği olan herkese müteşekkiriz. Bugün öğrencilerimizle, mezunlarımız, velilerimiz, akademisyen ve iş dünyası temsilcileriyle biz, TOBB ETÜ olarak büyük bir aileyiz.

İzninizle birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum:

Büyük düşünün! Unutmayın, her şey bir hayalle başlar. En özgür olduğumuz alan, hayal dünyamız.

Türklere “önce ateş edip, sonra nişan alırlar!” derler. Siz sakın öyle yapmayın, Konfüçyus’un sözünü unutmayın. Eğer ağaca çıkmak istiyorsanız, yıldızlara tırmanmayı isteyiniz ki, muvaffak olabilin.

Biliyorum, çok çalıştınız ve yoruldunuz. Arkadaşlarınız tatildeyken siz Ankara’daydınız. Her birinizin zaman zaman hocalarına, idareye ve bizlere ne kadar kızdığınızı biliyorum. Ama üniversitemizin değerini asıl şimdi anlayacaksınız. Her biriniz, yeni dünyaya hazırsınız!

Ne yaparsanız yapın işinize yenilik getirin. Unutmayın, devir değişiyor. Devir, hayatı bulduğu gibi bırakmayanların devri. Bakın önümüzdeki 50 yıl içinde bugünkü mesleklerin yarısından fazlası tarihe karışacak. Yapay zeka en büyük rakibiniz olacak. İşte Türkiye’nin ilk Yapay Zeka Mühendisliği bölümünü bu yüzden kurduk. Geçtiğimiz yıl ilk mezunları verdik. Verilerle dünyayı anlayan, disiplinler arası düşünebilen, yeni teknolojiler üreten gençler yetiştirmek için kurduk.

Sizlerle geleceği inşa etmek için kurduk.

Size son bir tavsiyem de, yaptığınız her işte, bulunduğunuz her ortamda vicdanlı olun. Adaletli olun. Dürüst olun. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya için çalışın.

Dilinden, dininden, kimliğinden, görüşünden, mezhebinden dolayı kimseyi ötekileştirmeyin.

Elbette hayatı da ıskalamayın. Seyahat edin, yeni kültürler öğrenin, okumaktan, araştırmaktan hiç vazgeçmeyin. Konfor alanınıza takılıp kalmayın. Aklınızı kimseye kiraya vermeyin ve başkasının değil, kendi hikayenizin kahramanı olun.

Devir sadece know-how değil know-who devri

Hiçbir zaman unutmayın, sizler artık Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ailesinin bir parçasısınız. Bağlarınızı koparmayın. 81 ilde sizlere kapımız her zaman açık. Türkiye’de nereye, hangi şehre, hangi ilçeye giderseniz gidin, çalacak bir kapınız var.

Bunu avantaja çevirmek sizlerin elinde. Bizi, üniversitenizi her zaman yakından takip edin. Mezunlar Derneğine mutlaka üye olun ve faaliyetlerine katılın. Unutmayın, bu devir sadece know-how değil know-who devri.

Bakın bugüne kadar 920 TOBB ETÜ mezunu 1.166 şirket kurdu ya da ortağı oldu. Öte yandan Türkiye'de 2.981 farklı şirkette çalışan mezunumuz var. Dünyada 594 farklı şirkette mezunumuz görev yapıyor.

Türkiye’nin 81 ilinde dünya genelinde ise 68 farklı ülkede mezunlarımız bulunuyor. Türkiye'de 40 farklı üniversitede akademik kariyerine devam eden mezunlarımız mevcut.

Dünya genelinde ise 35 farklı ülkede 110 üniversitede akademik kariyerine devam eden mezunlarımız var.TOBB camiası ve TOBB ETÜ mezunları her zaman sizinle birliktedir. TOBB ETÜ ruhunu hayat boyu yaşatın. Bu ülkenin sizin gibi gençlere ihtiyacı var.

Minnettar olduğumuz önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;

"Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri başarılı gençlerin yardımıyla meydana gelir".

İşte onlar sizlersiniz. Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun! Allah yardımcınız olsun.

 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 07.07.2024 / Okunma Sayısı : 46
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr