Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Ankara`nın coğrafi işaretli ürünleri canlı yayınla tanıtıldı

04.02.2021 / Ankara

Sizin oraların nesi meşhur? Ankara söyleşisi, Gürsel Cengiz moderatörlüğünde Youtube’dan canlı olarak yayınlandı.

Söyleşiye, Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekai Efeoğlu, Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan ATB Başkanı Yavuz, tarımın çok stratejik ve önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin kendi kendine yeten ülke olması” anekdotunun çok yanlış algılandığını belirtti. Yavuz, “Türkiye, bugün hala kendi kendine yetmektedir. Lüks ürünler dışında biz kendi kendimize yetmekteyiz. Ancak önemli olan kendi kendine yetmek değil, etrafımızdaki tarımsal ürün ithal etmekte olan ülkeleri de doyurmalıyız” dedi.

Yaşamakta olduğumuz küresel ısınma ve kuraklığın etkisiyle emtia fiyatlarının spekülatif artışlara neden olduğunu belirten Yavuz, “Biz tarımımızı çok canlı ve dinamik tutmak zorundayız. Sadece kendimizi değil komşularımızı da doyurmak zorundayız. Son yıllarda Türkiye tarım alanında çok büyük atılımlar yaptı. Bizim tarım ihracatımız ithalatımızdan çok daha fazla. Ankara’ya baktığımız zaman, Ankara artık sadece bürokrasi değil, Sanayi, Ticaret ve Tarım Şehri olarak tanımlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Coğrafi işaretli ürünlerin, Türkiye’nin dünya üzerinde tanıtımında önemli bir yeri olduğunu belirten ATB Başkanı Yavuz, “Bizim artık bunları dünyada tanıtmamız lazım. Bizim uluslararası tescile sahip tek ürünümüz baklava. Yoğurt Amerika’da bile yoğurt olarak tanınıyor ama önce Yunanlılar götürdüğü için Yunan yoğurdu olarak tanınıyor. Yörex bunların ilk adımıydı. Biz artık Yörex’le sınırlı kalmamalıyız. Katma değer yaratan coğrafi işaretli ürünlerimize sahip çıkmalı, denetlemeli ve çoğaltmalıyız” dedi.

Söyleşi esnasında konuşmaların yanı sıra coğrafi işaretli ürünlerin tanıtıldığı görsellere de gösterilerek programa devam edildi.

Söyleşi için tıklayınız

 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 04.02.2021 / Okunma Sayısı : 644
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr