Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz, `Ekonomik Büyümede Halka Arzların Önemi Semineri`ne katıldı

27.04.2021 / Ankara

“Ekonomik Büyümede Halka Arzların Önemi, Gelinen Nokta ve Beklentiler Semineri” video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği ve TOBB Türkiye Sermaye Piyasası Meclisi işbirliğinde gerçekleştirilen seminerde giderek artan talep ve beklentiler istişare edildi.

Seminerin açılış bir konuşmasını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz gerçekleştirdi. Yavuz konuşmasına, Borsa İstanbul Genel Müdürü Sn. Korkmaz Ergun’u yeni görevi nedeniyle kutlayarak başladı.

ATB Başkanı Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Pandemiyle birlikte gerek artan faiz oranları gerekse sosyal izolasyon nedeniyle finansmana erişim oldukça kısıtlandı. Pandeminin 1 yılını geride bıraktığımız şu günlerde Bankaların, kredi vermekten ziyade para sıkılaştırmasına gittiğini görmekteyiz. Ancak gelinen süreçte yatırım iştahının hiç azalmadığını, aksine firmalarımızın krizi fırsata çevirme yolunda yeni yatırımlarının devam ettiğini görüyoruz. Tabi yeni yatırımlar, ilave kaynak ihtiyacına sebep oluyor.

Şirket dışından sağlanabilecek kaynaklar arasında en belirgin olanı da klasik bankacılık sisteminden sağlanacak yatırım kredileri ki, bunun da şirketler açısından bugünkü faiz oranıyla ciddi maliyeti var. Diğer bir yöntem ise şirketlerin halka açılmak suretiyle sermaye artışı yapmaları ve bu şekilde yeni yatırımlar için kaynak yaratmalarıdır.

Firmalarımız Borsa İstanbul’a güveniyor

Halka açılma süreci, aslında şirketlerimizin kurumsallaşması anlamına geliyor. Yani Sermaye Piyasası Kurulumuzun belirlediği kural ve kriterlere uygun olan şirketlerimiz halka arz sürecine geçebiliyor. Son dönemde pandemiye rağmen, Arzum başta olmak üzere ülkemizin önde gelen firmaları da halka arz süreçlerini tamamladı.

Enerji sektöründe önde gelen firmalarımız da talep toplamaya başladı. Bu demek oluyor ki firmalarımız Borsa İstanbul’a güveniyor, yatırımcılara güveniyor. Yerli ve bireysel yatırımcılarımızın sayısının her geçen gün arttığını memnuniyetle takip ediyoruz.

“Halka Arz Seferberliği”ni tekrar başlatalım

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak 365 Oda-Borsamız ve Sektör Meclislerimizle birlikte sektörlerimizin ihtiyaçlarını yakinen takip ediyoruz. Sorunları Hükümet nezdindeki ilgili Bakanlarımıza doğrudan iletiyoruz.

TOBB Türkiye Sermaye Piyasası Meclisimiz de özellikle sermaye piyasalarına yönelik farkındalığın tabana yayılması adına çalışmalar yürütüyor, Meclis Başkanımız Sudi Bey ile birlikte sektörümüz önümüzdeki dönemde eğitim, seminer ve toplantılarımıza devam edeceğiz.

Hatırlayacağınız üzere küresel kriz zamanlarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, SPK ve o zamanki adıyla İMKB ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği işbirliğinde “Halka Arz Seferberliği”ni başlatmıştık. Yine faizlerin yüksek olduğu bir dönemdi ve çok ciddi ilgi gördü.

Bölgesel toplantılar düzenledik, o dönem yıllık ortalama 30 adet halka arza şahit olduk. Bugün yine böyle bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Kurum Başkanlarımız, Genel Müdürlerimiz burada. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak sizlerle birlikte gelin “Halka Arz Seferberliği”ni tekrar başlatalım.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 27.04.2021 / Okunma Sayısı : 490
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr