Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Akreditasyon Denetimleri Öncesi Bilgilendirme Toplantısı, Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi

28.06.2021 / Ankara

Akreditasyon Denetimleri Öncesi Bilgilendirme Toplantısı, Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşma yapan ATB Başkanı Yavuz, bir yılı aşkın süredir devam eden salgının sonunun görünmeye başladığını belirterek, “tedbiri elden bırakmayın sona geldik” dedi.

ATB Başkanı Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bildiğiniz gibi bu yıl ağustos ayında akreditasyon denetimlerimiz başlayacak ve inşallah özlediğimiz gibi oda/borsalarımızda denetimlerimizi yüz yüze gerçekleştireceğiz. 2020 yılı sonu itibariyle akredite oda/borsa sayımız 278 oldu. 37 oda/borsamızın da süreci devam etmekte. Artık tüm il oda/borsalarımız, 15. ve 16. Döneme dahil olarak akreditasyon sisteminin içinde yer alıyorlar.

İngilizlerden esinlendiğimiz sistemi, onlardan ileri düzeye taşıdık

Akreditasyon çalışmalarının Türkiye’deki gelişim sürecine değinen Yavuz, “bilindiği üzere, yıllar önce 2001 yılında, dünya’daki tüm oda yapılarını inceleyerek akreditasyon sistemini ülkemize getirdik. Bu konuda Eurochambers ve İngiltere Ticaret Odası ile işbirliği yaparak, Alman odalarının en iyi uygulamalarını da inceleyerek ‘Oda Akreditasyon Modeli’ni geliştirdik.

Oda/borsalarımızda kurumsallık yolunda adım atmalarını, oda/borsalarda üyelere profesyonel hizmet sunulmasını, iş dünyasında oda/borsaların güvenirliğinin artırılmasını ve Türk oda/borsa sistemimiz ile Avrupa ve dünya oda/borsa sistemleri arasında uyum sağlanmasını amaçladık.

İnanır mısınız, İngilizler yıllar sonra ülkemize gelip, odalarımızın gelişim düzeyini ve bulunduğumuz noktayı görünce çok şaşırdılar. Onlardan esinlenerek aldığımız akreditasyon sistemini, onlardan daha ileri bir noktaya taşımıştık.

Oda/borsalarınız artık stratejik planlarla yönetiliyor

ATB Başkanı Yavuz, oda/ borsaların yönetiminde artık plansız ve programsız bir yönetim anlayışının taşınamaz olduğunu dile getirdi. Yavuz, “Stratejik planlarınız yönetim olarak sizin hedefleriniz, sizin taahhütleriniz. Üyelerinize verdiğiniz sözler, projeleriniz, hizmetleriniz çok önemsemeli ve kanaat önderleri olarak tüm yerel paydaşlarınızla ve çalışanlarınızla birlikte hazırlamalısınız. Ama vizyon sizin vizyonunuz sizin hayalleriniz olmalı. Biz akreditasyon denetimlerinde aslında yönetimlerin, meclislerin ve komitelerin çalışmalarını da puanlıyoruz.

Sizler sahiplenmeden, kaynak ayırmadan, önemsemeden, takip etmeden, çalışanlarınıza destek olmadan bu sistemde yüksek puanlar elde edebilmek çok zor. Aynı zamanda hizmetlerinizin sürekliliği çok önemli. Amacımız verdiğiniz taahhütleri yerine getirebilmek, her üyeye dokunabilmeyi başarabilmek olmalı.  

Vizyonlarınızın, planlarınızın takipçisi siz olmalısınız. Sorun çalışanlarınıza, genel sekreterlerinize, size “ne ister bu akreditasyon” anlatsınlar, sonra da sizler akreditasyon faaliyetlerini yönetim ve meclis toplantılarında gündemlerinize alın, konuşun, daha iyi ne yapabiliriz diye projeler geliştirin. 

Biz bu işi çok önemsiyoruz, TOBB yönetim kurulu olarak çok da kaynak ayırıyoruz, destekliyoruz. Biz 2001 yılından itibaren akredite olmuş bütün oda ve borsalarımızla sürekli çalışıyor ve Türk özel sektörüne hizmet ediyoruz.

Yavuz, konuşmasının ardından oda/ borsa Yönetim Kurulu Başkanlarından, Genel Sekreterlerinden ve Akreditasyon Sorumlularından gelen soruları cevapladı.

Toplantıya, ATB Genel Sekreteri Eyüp Şenol Ömeroğlu ve ATB Akreditasyon Sorumlusu Handan Kavakoğlu da katıldı.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 28.06.2021 / Okunma Sayısı : 537
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr