Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz, TOBB Türkiye Hayvancılık Meclisi Toplantısı’na katıldı

31.08.2021 / Ankara

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, TOBB Türkiye Hayvancılık Meclisi Toplantısı’na katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi. ATB Başkanı Yavuz, son iki yıldır yaşanılan gelişmelerin, hayvancılığı hiç olmadığı kadar zorlaştırdığına değinerek, “kuraklık, döviz kuru, pandemi derken maliyetlerimiz ciddi oranda arttı. Ancak fiyatlarımıza bunu yansıtmadık” dedi.

ATB Başkanı Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Elimizde bu zorlukların üstesinden gelebilmek için çeşitli mekanizmalar var. Bu mekanizmaların belki de en önemlisi Türkiye Hayvancılık Meclisimiz.

Çünkü burada ülkenin en önemli üreticileri, besicileri yer alıyor. Sorunların çözümüne yönelik politika üretebilecek ekip burada. Diğer tarafta politikalarımızı, derdimizi anlatabileceğimiz ve çözüm için destek alabileceğimiz makamlara erişim imkânımız da var. 

Yeni politikalar geliştirmemiz lazım:

Bakın Temmuz ayında Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ile bir toplantı yaptık. Meclis Başkanımız Sn.  Mehmet Şahbaz, sorunlarımızı birebir bakana aktardı. Tarım Meclisimiz ile birlikte Tarım ve Orman Bakanımız ile toplandık. Doğru şeyi doğru şekilde istediğimiz zaman en üst mercilere ulaşabilme, sektörümüzün tamamlayıcısı olan sektör temsilcileri ile birlikte harekete edebilme imkanına sahibiz.

Sizlerden istirhamım bu gücü iyi kullanmanız bizi zorlamanız. Hammadde sıkıntıları yaşadığımız zamanlarda, kuraklık ile mücadele ederken, ülkemiz hayvancılık ve tarım sektörlerinin gelişimi için politika önerileri geliştirmemiz lazım. Kamu veya bireysel görüşmelerinizde de bu politikalarımızı, çözümlerimizi ön plana çıkarmamız lazım.

Tabi ki bütün sorunların bir anda çözülmesini bekleyemeyiz ama çözdüğümüz her sorun bizlerin birer başarısı olacaktır ve bizi bir adım ileriye taşıyacaktır.

 

 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 31.08.2021 / Okunma Sayısı : 447
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr