Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz, KAİSDER proje tanıtım toplantısına katıldı

12.01.2022 / Ankara

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, KAİSDER koordinatörlüğünde, “Aktif Kadın Eşit Temsil” Projesi kapsamında gerçekleştirilen, proje tanıtım toplantısına katıldı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kadınların meslek örgütlerindeki karar alma süreçlerinde kadın temsilini artırmayı hedefleyen projenin açılışında konuşan ATB Başkanı Yavuz, Cumhuriyetin kadının temsil hakkı konusunda kadınlarımıza sağladığı kazanımların önemine dikkat çekerek, “kadınlarımız çoğu Avrupa ülkesinden çok daha önce seçme ve seçilme hakkı elde etmişler. Ancak bizim örf ve adetlerimiz zaman içinde daha baskın gelerek, kadına biçilen annelik, ev hanımlığı gibi roller daha öne çıkmış, bunun sonucunda kadınlar iş hayatında daha az aktif hale gelmiştir. Bugün nüfusumuzun yarısı kadın. Peki temsilde bu oran var mı? Maalesef yok.

Okuma yazma bilenlerin oranına baktığımız zaman, kadın erkek oranı eşit. Bilmeyenlerin oranına baktığımız zaman ise %85,8’i kadın. Biz önce kadınlarımızı okutacağız ki, onlardan bir beklentimiz olsun, ekonomik olarak topluma bir şeyler katabilsin. Bu çağda hala erkek çocukla kız çocuğu birbirinden ayıran zihniyeti anlayabilmek çok güç.

Nasıl ki bir kuş tek kanatla uçamazsa, bir ülke ve o ülkenin ekonomisi de kanatlarından biri olmadan uçması olanaksızdır. Kadınlarımızı ekonomiye bir değer olarak kazandırmalı, teşvik vermeli, desteklemeliyiz.

Biz bu eksende TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu kurduk. Şu anda on bin tane üye var. Ancak burada iş, bizden çok siz kadınlarımıza düşüyor. Sizler şirketinizi kurup, çalışacaksınız. Kadınlarımız temsil hakkı istiyorsa kanun beklememeli. Başarılı olup bu hakkı elde etmeli” şeklinde konuştu.

KAİSDER Başkanı Canan Karalar Yüksel ise programın açılışında yaptığı konuşmada, “içinde bulunduğumuz çağda, teknolojilerin iş yapış şeklini tamamen değiştirdiği bir dönemde, ‘Yönetimlerde kadın sayısını nasıl arttırabiliriz?’ sorusuna yanıt arıyoruz. Masada kadınların olduğunda tartışma zenginleşiyor, karar verme süreci iyileşiyor ve organizasyon güçleniyor.

Türkiye’nin doğusundan batısına gördüğümüz karşılaştığımız manzara aynı. Karşılaştığımız sorunlar, konular ve çözümler aynı. Kadın temsilinin düşük seviyede olması, yenilikçiliğin ve gelişimin doğasına aykırı. Küresel çapta yükselen kadın hareketiyle birlikte, STK’larda üst düzey kadın yöneticilerin sayısı artırılmalı daha fazla sorumluluk alması sağlanmalıdır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Proje Uzmanı Funda Dağdelen tarafından projenin amaç ve hedeflerini anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrası ATB Başkanı Yavuz, salonda bulunan katılımcılarının sorularını yanıtladı.

Toplantıya ATB Genel Sekreter Yardımcısı Gül Kara da katıldı.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 12.01.2022 / Okunma Sayısı : 463
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr